петък, 7 февруари 2014 г.

Трик за здравословни пържени картофи

Този трик за "печено пържене" го откраднах от сп. Рецепти за здраве. Струва ми се много хитър и съвсем скоро смятам да го пробвам. Ако го пробвате преди мен - пишете ми :)
Обелените картофи се нарязват на пръчици и се подсушават добре. Овалват се в смес от зехтин, чесън и горчица и се подреждат в тава на един ред върху хартия за печене. Пече се половин час на 200 градуса.
В списанието пише, четози трик може да се приложи за риба и пиле. Овалва се в яйце или се потапя в мляко (не и рибата в мляко, ще кажа аз), а след това - в галета. Пече се като картофите.
Нямам търпение да пробвам!

Както може да видите по-долу - пробвах :) Сложих зехтин, сол, червен пипер, малко чесънче нарязано на филийки тук-таме. Не станаха хрупкави, но станаха мноого вкусни!


Няма коментари:

Публикуване на коментар