събота, 8 февруари 2014 г.

Хранене според зодията - огнени знаци

Лично аз хващам вяра на астрологията.... Следователно, склонна съм да повярвам и на диетите според хороскопа. Нека да видим какво ще кажат колегите от fidyourfate за храненето на огнените знаци. Моят асцендент е Лъв и откривам себе си в определението за излишъците от огън, например. Сигурно за хора, които не са от огнените зодии може да е трудно, да разберат какво е това "излишък от огън" или "липса на огън", но имащите общо с огнените знаци си знаят ;)

Овен  Лъв Стрелец

Огънят управлява храносмилането, изгарянето на храната, извличането на съставките от нея и преработването. Също така огънят отговаря за детоксикацията - изхвърлянето на токсини, бактерии и вируси. Излишъкът от огън, при особено страстните представители на тези зодии, може външно да се проявява като нетърпение и гняв, а вътрешно като хипертония, проблеми със сърцето, язви и киселини. "Излишният" огън може да се балансира с храни, които са студени, влажни и наситени или бавноразграждащи се храни, освобождаващи постепенно енергия.
Препоръчва се - пълнозърнести храни, коренни зеленчуци.
Не се препоръчва - пикантна храна, червено месо.
Лек - лайка, лимонова трева, валериан.

Липса на огън. Когато огънят ви е слаб, може да е трудно да изгаряте храната или да се преборите с някоя болест. Храносмилането става нередовно, поемането на хранителните вещества - също. Тогава се ядат топли, сухи, леки и ароматни храни. Избягват се студените.
Препоръчва се - лимон, кисело мляко, горчиви листни като кейл например (това е едно чуждоземно зелеподобно, което напоследък много се препоръчва и в България, горчица.
Не се препоръчва - млечни продукти, месо.
Лек - стимуланти за храносмилането като много лют червен пипер, горчица, канела, чесън, джинджифил и карамфил.

До тук ми прави впечатление, че повечето неща за липса на огън са противоположни на тези при излишъка на огън. Което отново потвърждава личната ми теория, че всеки от нас, трябва много добре да се наблюдава и да усеща тялото си, за да може да приема адекватна на състоянието си храна.

Днес прочетох супер смешен виц: "Проблемът е, че не си пасваме зодиакално. Аз съм козирог, а ти си идиотка"

За земните знаци четете тук :)
За въздушните - тук :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар