четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Суши вкъщи - какво да си набавим

Рогозка за завиване. Cool :) Служи за завиване и притискане на рулата суши. Много удобна и полезна, ако задобреете - може и без нея. Само че трябва да задобреете доста. А до тогава може да избирате между рогозка, на която и от двете страни пръчиците са закръглени и такава, на която от едната страна пръчиците са гладки. Специалистите препоръчват втората за качествено суши.



Хангири е купичка от кипарис, която се използва при приготвянето на ориза. Благодарение на формата си и специфичните свойства за попиване, в тази купичка оризът се охлажда по-бързо.
Хангири са доста скъпички и често домашното суши се прави с пластмасова купа. На практика може да охлаждате ориза във всеки неметален съд, но най-добрият вариант е хангири.Не знам дали и къде в България се продава хангири, но в makemysushi.com казват, че обикновено хангири струва $25-50, а професионално - няколкостотин долара.

Нори е ядливо препечено водарасло с плоска форма, за да е подходящо за завиване на сушито и поддържане на цялостта му. Обикновено нори се продава в пакети от 10 до 50 бройки. Трябва да се поддържа сухо през цялото време - да си го купите сухо и опаковано и да го държите на сухо място до момента на приготвянето

Няма коментари:

Публикуване на коментар