понеделник, 10 февруари 2014 г.

Хранене според зодията - въздушни знаци

Вече писах какво препоръчват колегите от findyourfate за огнените знаци. Сега е ред на въздушните.

Близнаци Везни Водолей

Въздухът управлява нервната, отделителната и кръвоносна системи, функциите на движение и дишане. Въздушните знаци са много лесно възбудими с бързи и изключително чувствителни умове, поради което лесно могат да загубят баланс.
За представителите на тези три знака, които имат излишъци от въздушна енергия e характерно да са свръхактивни, неуморими, често преуморени от собствената си нервна система. Също така често имат суха кожа, коса и лигавици, страдат от безсъние, което пък може да доведе до проблеми с паметта. На хората с излишъци от въздух би помогнало, ако имат отделено време по режим за отмора и тишина, с минимум дразнения, за да могат да презаредят.
Препоръчва се - зеленчуци на пара, ядки и крутони;
Не се препоръчва - сурови храни, зърнени, корени, ферментирали храни и рафинирана захар (последното едва ли се препоръчва на някого);
Лек - ензими, които помагат за правилната абсорбация на хранителните вещества (Обещавам да ги проуча. Лично заинтересувана съм, защото любимият ми, добре познат от повечето статии е Близнаци с доста излишен въздух).

Когато, при представителите на тези три зодиакални знака, въздухът е недостатъчен се наблюдава затруднена циркулация на енергията през тялото и следователно - отпадналост. Отслабналата нервна система се нуждае от калций и магнезий и стимуланти на кръвообращението (предполагам, че нямат предвид алкохол). Препоръчва се повече сурова храна, зеленчукови сокове и покълнали семена. Овесът във всички форми, ядки и пр., се препоръчва, защото успокоява без да затихва функциите на нервната система.
Препоръчва се - гинко, много лют червен пипер, чесън, джинджифил, кисело мляко, кефир.
Лек - корен от глухарче и ангостура битер.

Съдейки по прочетеното до тук - въздушните знаци са доста специални...
И пак виждам, че за излишък и недостатъчност част от нещата, които се препоръчват са противоположни. Значи наистина трябва да се учим, да разбираме знаците на собствения си организъм, за да знаем от какво имаме нужда.

За земните знаци, четете тук :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар