четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Хранене според зодията - земни знаци

Вече писах за въздушните и огнените знаци. Сега е време да видим, какво са написали от findyourfate за земните зодиакални знаци.

Телец Дева Козирог

Земята отговаря за костната система и тъканите. Земята покровителства растежа, репродуктивността и регененрирането на тъканите. Представителите на тази зодия може да имат проблеми с наднормено тегло, тумори или жлезите. Често представителите на тези зодии имат здрави и красиви зъби. Преяждането или яденето на тежки храни води до т.нар. "излишък на земя".
Земните зодии имат много развити сетива и силна връзка със земята. Обикновено са много издържливи и устойчиви хора. Също така, по-лесно преминават през грип и настинка от огнените и въздушните знаци.

Излишъкът на земя се характеризира с натежалост на тялото, тромавост и инертност. Храносмилането и метаблизма са бавни, плътността на тъканите е увеличена.

Препоръчват се плодови салати, кълнове, зеленчуци на пара с подправки, сокове, супи и чайове.
Не се препоръчват тежките храни.
Лек - горчиви сокове, люти подправки като джинджифил, черен и лют червен пипер.

Недостигът на земя, изисква "приземяване". Често представителите на тези зодии не обръщат внимание на телата си и пренебрегват инстинктите си за това, което им е нужно. Имат нужда от създаване на рутина, която да ги стабилизира и да им дава чувство на сигурност. Нуждаят се от повече сън от всички други зодиакални знаци и черпят сили от досега с природата и земята.

Препоръчва се месо, картофи, нерафинирани зърнени култури, корени, млечни продукти, зеленчуци на пара, сирене, мляко, захар и мазнина (wow, добри препоръки)
Не се препоръчват плодове и сурови храни
Лек  женско биле и хлъзгав бряст, морски водорасли и минерали, жен-шен, астрагал

Няма коментари:

Публикуване на коментар