четвъртък, 30 януари 2014 г.

Бърза закуска

След като купихме мега натокан и оборудван кухненски робот, мога най-отговорно да ви заявя, че ползвам само блендера и цитрус-пресата. Историята на тази покупка е смешна, но ще я разкажа в друга статия по-подробно.
Засега само ще ви споделя тазсутрешната си закуска и ще се изфукам с чашата си :)
Пускам в блендера половин кофичка кисело мляко, един начупен банан, малка шепа ядки (понякога се сещам, да ги пльокна от вечерта в млякото, за да омекнат), една супена лъжица мед и няколко сушени боровинки и бзжжжзз в блендерчето. 
Това са по-малко от 5 мин., а от закуската си получавам:
Витамини А, В, С, Е и К, полезни ензими и минерали, калций и калий. Боровинките са силно антиоксидантно средство, а в зависимост от това какви ядки ползвате - още полезности! Аз обичам с бадеми, но за милия правя с шам фъстък, защото е полезно за цайсове ;) Е това ако не е имуностимулатор, не знам... Освен това е добро за раздвизважване на перисталтиката.
Моля ви, не бройте калориите, въглехидрати, мазнини и прочие, защото ви гарантирам две неща: 1) това ще ви засити чак до обяд и 2) вече 10 дни го пия и не съм качила и грам, а не съм променила останалите си хранения.
Приятен ден и стискайте палци за вечерята! ;)


1 коментар: