петък, 10 юли 2015 г.

Скара? Може!

Обсъждаме от известно време с един приятел как жените когато се събират да се видят по женски, нямат навика да си правят барбекю, защото жар се прави трудно. А на барбекю могат да се опекат както вкусни немазни месца, така и зеленчуци и без много да се занимаваме с приготовления, просто да си пийваме вино и да си хапваме от скарата... И тогава той ме посъветва да пробвам едно кубче за скара, което се пали много лесно и за десетина минути дава жар.
И аз се въодушевих, събрах цялата си кулинарна смелост и... Ето какво! :)

Продукти:
1. Месо, каквото обичате - аз взех свинско филе и пилешко
2. Бекон за увиване на някои шишчета, но не е задължително, защото все пак е мазен
3. Зеленчуци - много и цветни
4. Подправки на вкус - сол, черен пипер
5. Мазнина за намазване на скарата - честно, най-добре да е парче сланина :)
6. Малко зехтин за намазване на някои месца с подправките
7. За пилешкото може да пробвате маринатата от рецептата за глазирано пилешко филе
8. Един магически Бомбакуб (можете да го разгледате и тук
9. Дървени или метални шишчета

Приготвяне:
1. Месото се нарязва на малки пържолки или парченца за шишчета
2. Намазва се със зехтин и подправки. Пилешкото може да се маринова само 1 час преди това
3, Зеленчуците се нарязват на едри парчета, за да се пекат директно върху скарата или на по-дребни парчета за шишчетата
4. За шишчетата - увива се парче месо в бекон и се набучва на шиша, след него зеленчук, след него пак парче месо. Най-добре става с лук и чушка според мен
5. Палите Бомбакуб и той сам свършва каквото е нужно за жарта
6. Скарата се намазва или с парче сланина и щипки за скара или пак с тези щипки - с парцалче напоено с олио или зехтин
7. Нареждат се зеленчуците, месото и шишчетата
8. Облизвате си пръстите :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар