четвъртък, 23 юли 2015 г.

Здравословно панирани тиквички :)

Знам, че се повтарям, но ще се потретя... Пърженото, пушеното и панираното са враг на стомаха :) Освен в случаите, когато пържим "по китайски" - нарязани на дребно продукти се потапят за кратко в много нагорещена мазнина - 180-190 градуса. Обаче повечето хора не са усвоили добре тази техника и всъщност просто пържат. Затова по-добре изцяло да се откажем от пържената храна :)
Може да проверите и рецептата ми за печено-пържени картофи: http://nadiacantcook.blogspot.com/2014/02/blog-post_7.html?m=0

Продукти:
3 големи тиквички 
2 яйца
6 с.л. галета (или брашно)
може да добавите чесън и сол, ако обичате

Приготвяне:
1. Тиквичките се нарязват на шайби или на дължина. Дебелина на парчетата - около 1 см.
2. Яйцат се разбиват в купичка, а галетата или брашното се разсипват отделно.
начин на приготвяне:
Парчетата тиквички се овалват първо в брашно/галета и после в яйце. Пекат се в намазнена тавичка, в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
По този начин тиквичките добиват повече яйчен вкус и се ползва по-малко брашно/галета.

II начин на приготвяне:
Тиквичките се овалват първо в яйце и после в галета. Така вкусът е по-хлебен, получава се коричка. Пече се върху хартия за печене, в предварително загрята на 180 градуса фурна 25-30 мин.

:)


Няма коментари:

Публикуване на коментар