вторник, 16 септември 2014 г.

Глазирано пилешко филе

Лесна, бърза, вкусна и ефектна рецепта.
За 5 минути подготовка и 45 минути печене ще се сдобиете с чудесна вечеря!
NB - филетата стават почти черни на вид и ако половинката ви е скептична като моята, може и да получите повдигнати вежди... после ще сви оближе пръстите!

Продукти:
Пилешки филета, колкото порции ви трябват. Не взимайте от най-малките, които се продават, а от по-големите, който са по около 250 гр. едното;
Соев сос;
Балсамико;
Олио;
Вода;
Мед.

Приготвяне:
В тавичка се слага дебел слой олио. Ориентировъчно - 2 пъти повече, отколкото ако само намазнявате, за да не залепне.
В тавата слагате соев сос и балсамико в съотношение 2 към 1. Започнете с 2 супени лъжици към една и след това ще прецените.
Половин или 2/3 лъжица мед.
Вода, за да се разреди сосчето.
Сега опитайте на върха на лъжицата - вкусът е солен и тръпчив, но определено не може да се опитва в по-големи количества.
Трябва да постигнете количество на соса, което да стига поне до половината на филетата, когато ги наредите в тавата. Ако не е достатъчно - допълвайте в същите съотношения.
Пече се на 180 градуса около 45 минути.
На 20-тата минута е хубаво да обърнете филетата, за да попият равномерно. На 40-тата се проверяват с вилицата, дали са готови.
Стават много крехки, с приятен и нетрадиционен вкус!
Enjoy! :)
Нямам снимки, защото ние ги изядохме за части от секундата....

Няма коментари:

Публикуване на коментар