вторник, 30 септември 2014 г.

Бамя по килифаревски

Така и никой не разбра кое ѝ е килифаревското на тази бамя. Но я приготвих, защото е хранителна и бъкана с А, С, В и други полезности. И е лесна!

Продукти:
800 гр. бамя, по-добре прясна. Моята беше от буркан, но нагарча;
2 глави лук;
350-400 гр. обелени и рендосани домати;
3-4 скилидки чесън;
1 ч.л. сол;
2 супени лъжици брашно;
малко магданоз.

Приготвяне:
Бамята се измива и се посипва със сол и се оставя да престои така 20 мин.
В олио и вода се задушава нарязаният на лунички лук. Прибавяме и доматите и задушаваме още 10 мин.
През това време на сух тиган се препича брашното и след това се размива в малка чашка вода.
След доматите се добавя бамята и ситно нарязаният чесън. Долива се гореща вода, за да покрие продуктите и се добавя брашняната смес.
Захлупва се и се вари на тих огън, докато водата изври и остане само мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар