вторник, 30 септември 2014 г.

Вкусен печен карфиол

 Карфиолът е нискокалорична засищаща и полезна храна. За сметка на това, доста хора го пържат и панират, което го прави само засищаща храна.
Ето и моето предложение за вкусно, здравословно и лесно поднасяне на карфиол.

Продукти:
Карфиол
2-3 Яйца
Брашно
Сода
Сол

Приготвяне:
Карфиолът се разделя на розички и се измива добре. Слага се за 10-15 мин. във вряща вода с лъжица оцет в нея (аз пропуснах оцета, защото нямах, но в добре да се сложи за хрупкавост).
През това време в дълбока купа се разбъркват 2-3 яйца, с брашно, вода, сол и сода. Сместа трябва да стане като за панировка.
Когато спрете огъня на карфиола, във фурната се слага намазнена тава, за да загрее.
След като извадите карфиола от водата, овалвате всяка розичка в сместа. Нареждате розичките в загрятата тава и поливате с остатъка от сместа.
Печете на 180 градуса, докато покафенее и малко преди да изгори.

Страхотно е за основно ястие или гарнитура J

Няма коментари:

Публикуване на коментар