сряда, 8 октомври 2014 г.

Запеканка с картофи и спанак

Това ястие е авторска идея, значи отново може да разчитате на лесна, бърза и полезна вечеря.

Продукти за 2 порции:
2 големи картофа;
150 гр. свеж спанак;
сирене на вкус;
2 яйца;
сол;
масло, колкото смятате, че е поносимо за талията :)

Приготвяне:
Картофите се сваряват. Най-хубаво се варят обелени и нарязани на кубчета. След това се намачкват едно хубаво... не на пюре, но да няма големи парчета. Соли се на вкус.
Спаначето се задушава по следния крайно здравословен начин: Измива се и се накъсва на едри парчета, за да му запазим полезните свойства. Слага се маслото с малко водичка в малка тенджерка или дълбок тиган и се сипва спаначето. Задушава се с капак 10 минути. Когато го махнете, няма да е изцяло обработен, защото целта е да бъде максимално полезен. Солите малко и разбърквате.
Разбъркват се картофите, спанакът с масления му сос, както и разбитите яйца и натрошено сирене.
Сместа се изсипва в намазнена тавичка и се пече 20-30 минути на 180 градуса.
Супер е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар