четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Сладкиш с ябълки

Ето един лесен сладкиш със страхотна консистенция и вкус! Би станал чудесен и без ябълките, но да не му отнемаме чара :)
Продукти:
4 яйца;
1 и 1/2 ч.ч. захар;
1 и 1/2 ч.ч. брашно;
2/3 ч.ч. олио;
бакпулвер;
ванилия;
4-5 големи ябълки.
Какво бих добавила:
канела и орехи.

Приготвяне:
Яйцата се разбъркват много енергично с миксер, за да се получи хубава обемна смес. При постоянно и не толкова енергично бъркане се сипват останалите съставки. Аз сложих малко повече бакпулвер от препоръчителната доза за това количество брашно и не сгреших :)
Аз нарязах ябълките на ситно с кухненския робот, но може да ги нарежете на каквито си искате парчета с нож, например. Също така, аз не сложих всичките 4 наситнени ябълки. Бяха много едри и ми изглеждаха много за това тесто, но когато сладкишът се опече и бухна, се оказа, че е трябвало да сложа всичко :)
Пече се 40-50 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.
Не чакай, а пробвай този лесен сладкиш :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар