неделя, 25 октомври 2015 г.

ТиквеникЪТ :)

Един тиквеник със всичко "на око". Фини кори за баница, тиква, канела, орехи, пудра захар :) 
Намазвам тавата с олио, за да не залепва. Редя по 2 кори, отгоре слагам щедро тиква, пудра захар, смлени орехи. Някъде по средата слагам веднъж ред само с една кора. На последния ред, преди да го затворя, редя несмлени орехи (общо смлени и несмлени към 200 гр. отиват). Накрая слагам три кори, намазвам последната с четка с тънък слой олио.
Дупча с вилица, за да се изпарява сока на тиквата при печене и да влиза мазнина надолу.
30 мин. на 180 градуса печене само отдолу с вентилатор, още 30 с печене отгоре и отдолу пак на 180 градуса с вентилатор ;)
След като се опече, може да сервирате без най-горната кора. Тя става много препечена и трошлива, но пък е запазила тиквеника мек и сочен :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар