вторник, 13 октомври 2015 г.

Пилешки гърди в сос от мед и горчица

Страхотна и лесна рецепта! Любимият ми вид храна - с цветен външен вид, интересна комбинация от вкусове, засищащо, но не много калорично. С една купа салата става идеалната вечеря :)

Продукти:
1. 500 гр. пилешки гърди
2. 1/2 ч.ч. мед
3. 1/2 ч.ч. горчица
4. 1 ч.л. сушен босилек
5. 1 ч.л. червен пипер
6. 1/2 ч.л. сушен магданоз (предполагам, че може и със ситно накълцан свеж магданоз, да се получи
7. сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
1. Медът, горчицата, босилекът, червения пипер и магданозът се разбъркват и се приготвя хомогенна субстанция в купа.
2. Пилешките гърди се осоляват и се поръсват с черен пипер.
3. Слагат се в намазнена тавичка и се поливат отгоре със соса.
4. Пекат се в предварително нагрята фурна, на 175 градуса за 30 минути.
5. След като изтекат 30-те минути, се вадят, обръщат и се поливат със сос от другата страна.
6. Пекат се още 15 минути.

Снимката е от сайта, от който взех рецептата, защото вкъщи бяхме доста гладни и не остана време за снимане :) На снимката има линк към рецептата :)
И може да проверите www.facebook.com/nadiacantcook :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар