събота, 3 октомври 2015 г.

Френски маслени бисквити

Страхотни са, не е трудно, да се приготвят и правят един съботен следобед много сладък и уютен. Особено с Ален Делон и Далида :)

Продукти:
1. 125 гр. меко масло
2. 100 гр. захар (аз ползвам кафява)
3. 1 яйце
4. 250 гр. брашно
5. 1/2 ч.л. сол
ако правите глазура
50 гр. черен шоколад и 40 гр. прясно мляко, може да добавите и

Приготвяне:
1. Яйцето и захарта се разбиват.
2. Постепенно се добавя маслото на малки парчета. Трябва да се бърка много енергично, докато маслените бучки се стопят напълно. Ако оставите неразтопени бучици масло, може след това тестото да се троши. Отнема около 15 мин., но си струва.
3. Аз смесвам брашното с добавената в него сол с маслената смес в кухненския робот. Ако не разполагате с кухненски робот или миксер, отново с постепенно разбъркване, трябва да се оформи меко незалепващо тесто.
4. Тестото се увива в стреч фолио и се оставя за 20 мин. в хладилник.
5. След като се извади от хладилника, тестото се разточва с дебелина 0,5 см. Понеже е маслено, тестото не залепва много, все пак понякога може да се наложи, да набрашнявате.
6. Аз направих кръгли формички с чаша, но вие може да използвате всякакви формички. От изрезките, които остават, правя нова топка тесто, разточвам го и отново правя бисквитка.
7. Пекат се в предварително загрята фурна, върху хартия за печене. 15 мин. на 150 градуса и още 5 минути на 180 градуса.
8. При желание може да слепите с глазурата. Шоколадът се разтопява на слаб огън, млякото също се загрява. Млякото се сипва на тънка струя в шоколада с постоянно разбъркване. Количеството е достатъчно за намазване на половината бисквити от едната страна.

Bon apetit, mes amis! :)




www.facebook.com/nadiacantcook 


Няма коментари:

Публикуване на коментар