четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Тиквен шоко кекс

Намерих страхотна есенна рецепта за сладкиш от сп. "Вкусна трапеза"
Сладкишът беше надлежно тестван със следобедното кафе на прекрасната ми персона и още две още по-прекрасни мои приятелки и получи най-висока оценка :)

Продукти:
1. 300 гр. тиква рендосана тиква
2. 250 гр. брашно
3. 3 яйца (става и с 2)
4. 125 гр. пудра захар (може да добавите още малко (напр. 2 с.л.) захар на кристали, ако обичате по-сладко)
5. 125 гр. меко масло
6. 1 бакпулвер
7. 4 с.л. с връх какао

Приготвяне:
1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с маслото. Много е важно, да ги разбиете добре заедно, за да се получи хомогенна смес и след това кексът да не се троши. Най-лесно е, ако добавяте маслото на малки парчета в разбитите жълтъци. Първо парчето масло се смачква хубаво, после с отривисти движения се разбива :)
2. Захарта, брашното, какаото и бакпулвера се смесват в купа и с постепенно разбъркване, в нея се изсипва жълтъчено-маслената смес.
3. Белтъците се разбиват на сняг и се изсипват, с постоянно разбъркване, при останалите съставки.
4. Накрая се изсипва и рендосаната тиква и всичко се разбърква.
5. Пече се в предварително загрята фурна първо 20 минути на 180 градуса и после още 20 до 30 минути на 200 градуса.

Ако не бухне много, не се притеснявайте, става подобен на брауни :) www.facebook.com/nadiacantcook

Няма коментари:

Публикуване на коментар