събота, 23 май 2015 г.

Пълнозърнести сиренки

Хоп троп и една лесна и бърза закуска за почивните дни от мен, която готвих с ей тоя soundtrack: http://youtu.be/2SlwV7mtsmw

Продукти:
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
250 гр. сирене
1 ч.л. сода
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол

Приготвяне:
1. Содата се гаси в киселото мляко и после се разбъркват в купа с яйцето и олиото.
2. Сиренето се троши на не много дребни или едри бучки, за да може да се усеща добре в готовите сиренки и се разбърква с готовата вече смес.
3. Брашното с изсипания в него бакпулвер също се добавя в купата постепенно и се разбърква добре.
4. Получава се гъста смес (която наистина трябва да сте разбъркали добре), която може са се оформя с ръце на малки "кюфтенца". Редят се върху хартия за печене.
5. Пекат се в загрята фурна 15 минути на 220 градуса и още 5 на 180 градуса до златист загар.
Моите снимки са прекалено "златисти", защото ги оставих, да се пекат, докато си взимам сутрешния душ и явно съм се забавила... Но са много вкусни :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар