неделя, 5 април 2015 г.

Нудъли!!! Със зеленчуци :)

След дълга творческа почивка, кухнята отново ме призова :)
Реших, че едни нудъли със зеленчуци са добро ново начало. Купих едни обикновени нудълчета от пшеница, сол и вода.

Рецептата е лесна и вкусна, точно като за мен :)
Продукти:
* трябва ви уок тиган
1. Пакет нудъли от 200 гр.
2. Голяма зелена или жълта чушка или две по-малки
3. 2-3 скилидки чесън
3. Парче корен джинджифил около 3 см. в диаметър
4. 1 голям морков (на снимката са два, но сложих един)
5. 200 гр. грах от консерва или 100 гр. + 100 гр. зелен боб
6. 2 пресни стръка пресен лук
7. 3 с.л. соев сос и 2 с.л. бял оцет

Приготвяне:
Всичко става много бързо в тази рецепта, така че е добре да прецените според това колко бързо режете, кога да сложите водата за нудълите на котлона. Т.е. - дали да разместите точки 1 и 2 :)
1. Чушките се нарязват на лентички, морковите - на пръчици, чесънът и джинджифилът на дребно. Аз не знам как се реже морков на пръчици, без да хвърчат парчета, затова ползвам или кухненски робот, или мъжка десница :)

2. Нудълите се приготвят според указанията на опаковката и се изцеждат хубаво. 
3. Уок тиганът се слага на котлона с един пръст олио в него на висока температура. Когато олиото загрее много, се сипват нарязаните зеленчуци и джинджифила.
4. Две минути по-късно се изсипват нудълите, нарязаният на ситно лук и грахът.

5. Сега идва един малко tricky момент - да разбъркате нудълите с останалото без да ги разкъсате. В общи линии, те си стоят самостоятелно и е леко дразнещо... 2 минути е времето и за нудълите, след това
6. Смесвате соевия сос и оцета и го сипвате в тигана. След още две минути сте готови :)
Ако ще ви е основната вечеря - това са 2 големи порции :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар