събота, 11 април 2015 г.

Баничка с моцарела

Имам усещането, че всяко нещо ще е вкусно между препечени кори :) 
Какво остава за моцарелата, която си е сирене все пак. Едно немазно и много вкусно сирене :)
Баничката с моцарела се прави изключително лесно. 
Продукти:
1. Кори за баница според това колко баница искате да приготвите (аз взех кори на Фамилия, защото са много меки и ми се струват подходящи за тази баница)
2. Моцарела, според количеството на корите.
3. Малко масло.
* аз приготвих малка баничка с 3 кори и 100 гр. моцарела.
Приготвяне:
На дъното на тавата нареждате две кори. Или ако случаят е като моя - с малка тавичка - 2 пласта кора един върху друг.
Нареждате ситни парченца моцарела, после 1 нова кора (нов слой) и така, докато се изчерпат количествата. Върху последната кора се слага масло. Тъй като моцарелата не е мазна, а и няма яйце и кисело мляко, ако баницата ви е по-голяма, може да сложите масло и по средата.
Пече се бързо в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Аз гарнирах с домат и ми хрумна, че малко свеж босилек няма да е излишен.
Много хубава закуска, особено под съпровода на италианската ми playlist-a: http://www.youtube.com/playlist?list=PLc2imLrSMDZSgigkWNLffjuE3hkcvEzxH




Няма коментари:

Публикуване на коментар