понеделник, 20 април 2015 г.

Спанак, яйце, пармезан и чесън :)

Страхотно бързо, вкусно, полезно и диетично ястие. Направо да го кръщаваме "Надя" и да приключваме :)

Продукти за две порции:
1 пълна салатена купа със спаначени листа (може и малко повече, ако си падате)
3 големи скилидки чесън
5 чери доматчета
пармезан за поръсване
яйца колкото ви се ядат :)

Приготвяне:
Спанакът се нарязва по дължина на листата. Между другото - всички рецепти от чужди блогове за приготвяне на спанак, които аз съм чела, започват с указания, че трябва да бъде измит. Малко е озадачаващо...  
Слага се малко мазнина на умерен котлон. Когато мазнината загрее нарязаният по дължина (и предполагаемо измит) спанак се слага в тигана. Натискате спаначето отгоре по малко и чакате да чуете деликатно цвърчене. Щом то се чуе, със шпатула и ръка (защото отгоре не е горещо), обръщате спанака. Чувате цвърченето и захлупвате.
5 минути по-късно хвърляте в тигана тънко нарязаните скилидки чесън и чери доматите на кръгчета и оставяте под похлупак за още една минута.
Тия 5-6 минути ви съветвам, да ги ползвате, за да си настържете пармезан.
Когато изтече и шестата минута, сваляте от огъня и разпределяте в две чинии. Ръси се с пармезан, за да започне да се топи върху него.
Яйцата се приготвят на тиган така, както ги обичате - забулени, на очи или нещо друго. Важното е, да ги сложите топли върху спанака.
Отгоре може да наръсите с още пармезан. 
Bon appétit!





Няма коментари:

Публикуване на коментар