сряда, 20 януари 2016 г.

Хрупкави пилешки филета на фурна

Лесно и засищащо хапване. Пърженето е спестено :)

Продукти:
600 гр. пилешки филета
2 яйца
брашно за овалване
4 филии стар хляб
сол, черен пипер, риган (или друга подправка по избор)

Приготвяне:
1. Яйцата се разбиват, филиите се натрошават на трохи (може с блендер), брашното се разстила.
2. Филетата се овалват в подправките. Ако ползвате риган, не слагайте много, а колкото за аромат.
3. След като са подправени, филетата се окъпват в разбитите яйца и се овалват първо в брашното и после в трохите.
4. Пекат се в силно загрята на 200 градуса фурна. Ако ги печете на решетка 15 минути са достатъчни. Ако ползвате хартия за печене - 15 минути и след това ги обърнете за още 5 :)

Добър апетит! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар