петък, 19 юни 2015 г.

Най-вкусната баница :)

Ама НАЙ-ВКУСНАТА, разбирате ли ме? :)
Няма да ви занимавам с излишни подробности, направо към баницата.... Сега, аз трябва да призная, че рецептата я взех просто от опаковката на корите. Обаче си струва да я споделя, за да знаете, че е проверена и истински добра :)

Продукти:
1 пакет "Одрински кори"
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
1/3 ч.ч. олио или зехтин (според рецептата на опаковката е цяла чаша, но няма нужда от толкова мазно)
2 щипки сода бикарбонат
400 гр. бяло сирене
евентуално малко газирана вода

Приготвяне:
Яйцата се разбиват добре.
Содата се гаси в млякото и сместа, както и олиото се разбиват с яйцата.
Добавя се натрошеното сирене.
На всяка кора по дължина се сипва от сместа. Не се сипват големи количества, за да не натежи на кората и да се скъса. Прави се ивица с широчината на две лъжици с немного смес.
Кората се навива на руло около плънката и на охлюв в намазнена тавичка.
Всяка нова кора се навива около предишната, докато корите свършат.
Остатъка от сместа се сипва върху навитите вече кори.
Пече се в предварително загрята фурна. Първите 10 мин на 180 градуса, след това още 20, максимум 30 минути на 200 градуса. На рецептата от опаковката пише 30 мин. на 230 градуса, но така загаря.
Като се извади от фурната се наръсва с газирана или обикновена вода от чешмата, за да стане "пръхкава" както казваше баба ми :) и се покрива с кърпа, но не плътно, за да не се задуши.

Чуд-на е! :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар