сряда, 23 април 2014 г.

Ориз с гъбки :)

Оризът с гъби е чудесна гарнитура или, както сана в нашия случай - в комбинация с таратор се получи лека вечеря. И ако някой не разбира защо наричам оризът "лека вечеря" - веднага обяснявам. Оризът е растителна храна, храносмила се лесно, ако не се прекалява с количествата е тежи на стомаха, не провокира киселини или други стомашни проблеми и приготвянето му може да стане с много малко мазнина.

Продукти (стига за четирима, ако изядат по една порция и остава малко):
1 ч.ч. ориз, аз взех "Арборио" на Фамилекс - става по-кремообразен;
1-2 глави лук;
300 гр. - 500 гр. гъби - взех Кладница, защото ги обичам много повече от печурките;
олио;
вода;
копър - тези количества поемат и цяла връзка;
сол и черен пипер.

Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно се запържва леко и се добавят измитите и нарязани гъби. След като като си пуснат водичка се прибавя и оризът. Арборио-то е в съотношение 1:3,5 с водата и стои около 20 минути на котлона, докато стане готов. Сол и пипер на вкус, ситно нарязаният копър и сте готови :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар