събота, 8 март 2014 г.

Крехко печено пиле в.... буркан? :)

Не съм го готвила още, но изглежда вкусно... май ще пробвам.
Ето рецептата:  
Необходими продукти:
1 пиле(бройлер) около 1,2кг или различни части пилешко(бутчета,крилца,гърди) 2 буркана тип Омния няколко зърна черен пипер 3-4 иглички розмарин сол алуминиево фолио

Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на порции,осолява се и се нарежда в бурканите.Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер и много малко розмарин.От алуминиевото фолио,сгънато на две се оформят капачки и се притискат добре по гърлото на бурканите.Това са "полуфабрикатите":
Бурканите се поставят в студена фурна и се пекат на 200С точно 1 час от включването(ако фурната загрява по-бавно - 1ч 10мин.)Оставят се да се охладят леко и пилето е готово.Може да се охладят напълно,тогава се желира и да се съхраняват в хладилник.Студеното месо е много вкусно на сандвичи или в салати.

Споделете ако го сготвите :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар