вторник, 4 ноември 2014 г.

Яките кюфтета

Дори и да не си голям готвач, ако имаш скара или оребрен тиган - давай смело :)
Продукти:
500 гр. свинска кайма от гърди
500 гр. телешка кайма от врат
100 мл. вода 
4-5 стръка зелен лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л сол
1 ч.л кимион
* може да се сложи и малко чубрица, но аз не обичам в месо
Приготвяне:
В купа размесвате каймата с ръка. Добавят се ситно нарязаните магданоз и зелен лук. Наистина трябва да са наситнени.
След като размесите каймата със зелениите, сипвате постепенно и с непрекъснато размесване водата.
Слагате подправките и отново месите :)
От тук нататък вариантите са 2:
1) държите каймата в хладилник една нощ да узрее, вадите я, месите, престоява още 2-3 часа и действате;
2) с мокри ръце оформяте по-плоски кюфтенца и мятате на скарата ;)
Много бяха сочни, нямаше време за снимка...

Няма коментари:

Публикуване на коментар