Калории и факти за Телешко варено
За порция от 225г. калориите са 197
Калории от мазнини 36
кал.
Белтъчини 17г.
Въглехидрати 23г
Мазнини 4г.
Мазнини (наситени) 2г.
Мазнини мононенаситени 1г.
Мазнини полиненаситени 0г.
До тук може да
видим, че една порция телешко варено има малко калории, а в същото време може
добре да ви засити. Много подходящ обяд, който може да съчетаете 2
пълнозърнести филийки хляб. Подходящо е
да хапвате телешко варено с пълнозърнест хляб и един час преди тренировката ви
във фитнеса.
Хубаво е да
обърнете внимание и на долните показатели. Ако имате проблем с холестерола една
или дори две порции не биха ви навредили, ако останалите ви хранения са съобразени
с това. Доброто количество фибри в порцията също не е за подценяване J
Омега 3,6,9 1.98г
Омега 3 0.01г 1%
Фибри 3.6г 9%
Нишесте 16г
Захари 2г 2%
Холестерол 57мг 19%
По надолу може да
видите съдържанието на витамини и минерали в една порция. Сами разбирате, че
наличието на фолиева киселина и желязо в супата, я прави много подходяща за
бременни. От друга страна фосфорът пък може да помогне на ученика или студента
ви вкъщи.
Витамини и минерали в количества и % от дневната дажба. Трябва да имате предвид, че „дневната
дажба“ е унифицирано количество, а всеки организъм и начин на живот са
различни, следователно и вашите нужди са строго индивидуални. Така, че моля –
приемайте % дневна дажба като нещо много приблизително.
А 243мкг 27%
B1 (Тиамин) 0.107мг 9%
B2 (Рибофлавин) 0.181мг 14%
B3 (Ниацианамид) 5.29мг 33%
B5 (Пантенол) 1.11мг 22%
B6 (Пиродоксин) 0.467мг 36%
B9 (Фолиева киселина) 23мкг 6%
B12 (Кобаламин) 0.41мкг 17%
C 15мг 17%
D 0.04мкг 0%
E (Токоферoл) 0.46мг 3%
K (Менадион) 22.55мкг 19%
Витамин Холин 69.63мг 13%
Калций 28мг 3%
Фосфор 168мг 24%
Желязо 1.48мг 12%
Натрий 43мг 3%
Магнезий 41мг 10%
Цинк 1.88мг 17%
Мед 0.197мг 22%
Манган 0.252мг 11%
Селен 6.8мкг 12%
И още нещо!
Когато ядете от своето домашно приготвено телешко варено имате контрол над
количеството мазнини. Ако обичате да хапвате по заведения, ще се наложи да
поемете риска от повечко добавено масло (или по-вероятно маргарин) за „по-добър“
вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар