Ето какво набелязах да приготвя при първа възможност.
Рецептата е на г-жа Андреана Башова и е публикувана в групата "Торти и сладкиши, баници и питки" във фейсбук.
Снимката също е на дамата, а не моя.
Продукти и приготвяне:
250 гр масло,
2 ч.ч. захар,
50 гр какао,
2/3 ч.ч. червено вино,
3 или 4 ванилии.
Това се стопява на слаб огън до завиране, след което се отделят 2/3 ч.ч. за намазване.
Към останалата смес след като застине се прибавят един по един 6 жълтъка, 2 и половина ч.ч. брашно, размесено с 1 бакпулвер и предварително разбитите на сняг 6 белтъци с 1 щипка сол.
Пече се на 150 градуса и още топъл се намазва със сместа.
Моите промени са следните (на г-жа Башова) - не използвам сол при разбиване на белтъците, а при смесване с останалата смес бъркам на ръка С ръка - така най-добре се усеща текстурата. Основната подробност е да използвате какаото на др. Йоткер - по-силно е и придава страхотен цвят, с обикновеното се получава зеленикав сладкиш. Другата важна промяна е, че аз не заливам сладкиша, а го чакам да изстине и нарязвам на ромбове, които потапям в горещата смес. Дори понякога правя още 1/2 от нея, за да напоя добре парченцата.
Нямам търпение да пробвам и благодаря на Андреана за рецептата и за разрешението да я публикувам!
www.facebook.com/nadiacantcook
Няма коментари:
Публикуване на коментар