Мисля, че за никого не остана тайна, че от цялата работа с готвенето, в крайна сметка - любимият ми се научи да готви...
Следващата рецепта е за пиле с гъби и чушки и басмати ориз за гарнитура. Вкусно, вкусно, вкусно!
Продукти:
2 хубави чушки в различен цвят за по-красиво;
500 гр. гъби;
500 гр. пиУешки фиУета;
2 стръка пресен лук;
соев сос;
сол (въпреки соевия сос);
чили;
черен пипер.
Ориз басмати (но не на Крина!), колкото ви се яде.
Приготвяне:
Всичко се нарязва на дребно. Разбира се - пилето по-едро от гъбите, гъбите по-едри от чушките, чушките по-едри от лука...
Слага се малко олио в дълбок тиган и се изсипват гъбите. Бърка се, докато се посвият и пуснат водичка. Изсипват се чушките и малко след това лукът.
Накрая и пилето.
Задушава се, докато всяка съставка почне да става за ядене - това се разбира както с пробождане с вилица, така и с опитване, за да похапнеш малко преди вечеря.
Малко преди да се дръпне от котлона, се посолява, наръсва се чили и черен пипер и се снима за facebook, instagram, както и за да се прати с благодарност към майката на любимия.
Междувременно оризът се е сварил в съотношение едно към две и половина в полза на водата (водата е повече). Не знам колко време се вари, но се установява лесно с опитване.
От сварения ориз правите едно щедро канапе, върху което изсипвате манджичката. Поливате всичко със соев сос и си пийвате порядъчно, щото животът си е хубав - глей колко лесно и бързо стана тая вкусна вечеря...
www.facebook.com/nadiacantcook
Няма коментари:
Публикуване на коментар