3 ч.ч. брашно
3 яйца
10 с.л. меко масло (имам снимка по колко слагам горе-долу)
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. мая
1 с.л. сол
1/3 ч.ч. вода
канела - няколко с.л.
захар за смесване с канелата по желание (аз не слагам)
👩🏻🍳 Приготвяне:
- Всички съставки се разбъркват много добре в купа. Аз използвам кухненски робот и затова не пресявам брашното и ми е много лесно да разбъркам смес с масло (което мисля, че е трудно, когато става на ръка);
- Сместа се покрива с кухненско фолио и се оставя на стайна температура за 1 час;
- След този час, сместа се прибира в хладилник за 2 часа или една нощ. Във видеото, по което се водих и копирам по-долу, казват че е най-добре да престои цяла нощ, но става и с 2 часа. Потвърждавам, че става.
- !NB Една вечер просто забравих, да го прибера в хладилника и престоя цяла нощ на кухненския плот. На сутринта беше страшно бухнало и пухкаво тесто. Приготвих бриошите от него и мога да кажа, че това беше най-хубавият ми опит от всички. Вече ще ги правя само с няколко часово втасване на стайна температура.
- След като извадите тестото от хладилника, има поне 2 начина за оформяне. Моят и този във видеото 😋 Ще опиша моя: правя топка тесто, слагам го върху набрашнен плот и го разстилам с ръце (нямам точилка, а и доста лепне). Наръсвам хубаво с канела, навивам на руло и рулото навивам на кравайче. *За мен е достатъчно сладко и без да слагам повече захар, но така или иначе, аз съм увеличила захарта в самото тесто 😉
- Кравайчетата се нареждат едно до друго в намаслена тава. Хубаво е да са плътно едно до друго наредени в тавата, защото иначе много се разстилат.
- По оригиналната рецепта се оставят в тавата, покрити с домакинско фолио за 30 минути. Аз пропуснах тази стъпка и пак се получи.
- Пече се 20 до 25 минути на 170 градуса. На 25-тата минута, трябва да сте ги извадили. Нежни са и загарят. Ако искате, може накрая да ги мазнете с масло 🧈
Няма коментари:
Публикуване на коментар